Mik azok a makrotápanyagok? | Egészség és szépség | nőihírek

Fogyni makrotápanyagok

Diéta és Fitnesz Az egészséges táplálkozás és a fogyás egyik alappillére a makrotápanyagok megfelelő mennyiségű és arányú bevitele.

De vajon mi az ajánlott arány, valamint melyek a legkiválóbb szénhidrát- zsír- és fehérjeforrások?

A Diéta és Fitnesz összeállításából kiderül. A makrotápanyagok — azaz a szénhidrát, a zsír és a fehérje — helyes arányú bevitele rendkívül fontos a fogyni makrotápanyagok számára.

Vajon miért?

zsírégető quemador de grasa contraindicaciones

Nos, némelyik diéta hatásos, fogyni makrotápanyagok egészségesek, de tarthatatlanok, megint mások pedig kifejezetten egészségtelenek. A végeredmény azonban a legtöbbször ugyanaz: ahogy abbahagytuk a fogyókúrát, és visszatértünk a korábbi étrendünkhöz, a leadott kilók sokszorosan jönnek vissza — írja a diétaésfitnesz. Fotó: Pexels Mert bár ezek a fogyni makrotápanyagok különbözőek, egyvalami közös bennük: bizonyos ételcsoportokat fogyni makrotápanyagok az étrendből.

Legyen ez a zsír, a fehérje vagy a szénhidrát — a szigorú tiltás soha nem vezet tartós eredményre.

a zsírok elégetése a derékből

Nemcsak a jojóhatással kell majd megküzdeni, de hosszú távon nem is egészséges, ha bizonyos fontos tápanyagokat teljesen megvonunk a szervezettől. A leghatásosabb fogyókúra, ha nem fogyókúrázunk, hanem életmódot váltunk, és csupa-csupa egészséges alapanyaggal tápláljuk a szervezetünket. A megfelelő arányban, a megfelelő mennyiségben.

 • L fogyás
 • Északi tartomány fogyás
 • N1 zsírégető
 • A fogyás alapja természetesen a kalóriadeficit, vagyis hogy az ember kevesebb kalóriát vigyen be a szervezetébe a nap folyamán, mint amennyit eléget.
 • Így szabjuk saját igényeinkhez a makrotápanyagokat | Well&fit
 • Szénhidrát, zsír, fehérje: milyen arányban fogyaszd a makrotápanyagokat? | Diéta és Fitnesz

Lássuk, mire van szükségünk! Egészséges fogyókúrás díszek beszélünk, ha az étrend változatos, kiegyensúlyozott és mértékletes. A mértéktartó fogyasztással elkerülhetjük a testsúlygyarapodást. Minél többféle élelmiszerből, nyersanyagból, különböző ételkészítési módok felhasználásával javasolt összeállítani az étrendünket. Ez biztosítja, hogy minden tápanyagból megfelelő mennyiség kerüljön a szervezetünkbe.

Szénhidrát, zsír, fehérje: milyen arányban fogyaszd a makrotápanyagokat?

A három fő makrotápanyag optimális aránya számokban is kifejezhető, mint ahogy fentebb is írtuk. Ez a gyakorlatban akár működhet is, mert mindenképpen csökken a bevitt táplálék mennyisége, csak nem egészséges módon — véli Kreisz Andrea dietetikus. Nemcsak arról fogyni makrotápanyagok szó, hogy kicsit kellemetlenebb lesz a fogyni makrotápanyagok, hanem akár hiányállapotokat, laborérték-eltolódásokat, fizikai tüneteket is okozhat, legrosszabb esetben az egész anyagcsere felborul.

ugrás segít u fogyni

A divatdiéták alkalmazása különösen veszélyes lehet addig fel nem ismert vagy már meglévő egészségügyi problémákkal küzdőknél, például cukorbetegség, keringési probléma esetén. Mi az optimális megoldás a fogyásra? Érdemes szakember segítségét kérni ez ügyben.

 • Purium mag 4 fogyás
 • Retete de dieta de slabit
 • A nők egészsége elveszíti a láb zsírját
 • Szénhidrát, zsír, fehérje: milyen arányban fogyaszd a makrotápanyagokat?
 • Egészséges makrotápanyag arány a fogyáshoz, Így szabjuk saját igényeinkhez a makrotápanyagokat
 • Mik azok a makrotápanyagok? | Egészség és szépség | nőihírek

Egyénre szabottan, fizikai állapotunknak, szokásainknak megfelelő tanácsot kaphatunk, amellyel okosan fogyhatunk, hosszú távon megtartva az elért testsúlyt. Hangsúlyozni kell a rendszeres testmozgás fontosságát is az ideális testsúly megtartásában vagy visszanyerésében! A teljes értékű szénhidrátokra szüksége van a szervezetnek, hiszen energiát biztosítanak a mindennapi életben, a munkában, a sportban.

xiao fogyás

Ajánlott naponta testtömegkilogrammonként grammot bevinni. Egy 60 kilós nő esetében — gramm az ideális — a pontos mennyiség a fizikai aktivitástól is függ!

Így szabjuk saját igényeinkhez a makrotápanyagokat

A legjobb, ha rostokban gazdag szénhidrátokat fogyasztunk. Hozzájárulnak a szervezet, az idegrendszer egészséges működéséhez.

ghrp- 2 a fogyáshoz

E makrotápanyag ajánlott mennyisége a napi kalóriabevitel 30 százaléka. Lényeges azonban, hogy milyen zsírt fogyasztunk.

Mik a makrotápanyagok és mennyit fogyasszuk belőlük?

A zsírok omni fit fogyás három nagy kategóriába sorolhatók: telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak.

Fogyni makrotápanyagok arra utal, hogy hány hidrogénatom, illetve kettős kötés található a zsírban. E makrotápanyag persze fontos szerepet játszik az izomépítésben és az izomsérülések regenerációjában. Emellett viszont hozzájárul a csontok, inak egészségéhez, valamint elengedhetetlen az immunrendszer és az agy megfelelő működéséhez is. Az általános ajánlások szerint jó, ha naponta testtömegkilogrammonként 0,75 grammot fogyasztunk.

Mik azok a makrotápanyagok?

Vagyis egy 60 kilós nőnek 45 gramm fehérjére van szüksége naponta. Remek fehérjeforrások a fehér húsok, a hüvelyesek, az olajos halak. Más makrotápanyag-forrásokért, mintaétrendekért és egyéb fontos információkért olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

akash fogyás

Korábbi cikkünkben abban nyújtunk segítséget, hogy hogyan maradjunk fittek a hideg hónapokban. Ugyanis sokaknak kihívást jelenthet a sötét, borús napokon nehezebb elindulni sportolni.