Hamis körözött Kölessel

Fogyókúra kölessel

Rizs helyett köles!

A köles (Panicum miliaceum L.)

Értékeléshez kérlek fogyókúra kölessel be! Ráadásul minden tulajdonsága amellett szól, hogy igenis illesszük be étrendünkbe, csakis jót teszünk magunknak vele.

  • Hasi zsír utoljára veszít
  • Legbiztosabb fogyás hetente
  • Olcsó, zsírégető, és nemcsak köretnek jó: isteni köleses recepteket mutatunk - Fogyókúra | Femina
  • Szentségtörés! Rizs helyett köles!
  • Fehérnemű a fogyáshoz
  • Az étvágyprobléma a legnagyobb probléma.

Lássuk, miért! Miért jó a köles?

fogyókúra kölessel

A köles egy nagyon régóta termesztett gabonaféle. Bár elsőre valószínűleg a legtöbbeknek a madáreleség lefogy és jól érzi magát róla az eszébe, nem is hinnéd, milyen jól beilleszthető akár egy testépítő étrendbe is. A köles tápanyagtartalma g köles 73g szénhidrátot, 11g fehérjét, és 4g zsírt tartalmaz.

fogyókúra kölessel

A benne található fehérjék biológiai értéke közepes, mint minden gabonáé. Még akkor sem, ha az egyik leganabolikusabb aminosav, a leucinegész szép mennyiségben található meg benne.

Miért olyan egészséges a köles?

Aminosavprofilját ki lehet egészíteni azzal, ha pl sajtok társaságában fogyasztjuk - ez azoknak lehet érdekes infó, akik valamilyen okból nem esznek húst. Nyilvánvalóan elsősorban szénhidrátforrásként tekinthetünk rá. Szénhidráttartalma jelentős részét keményítő teszi ki, de vízoldékony fogyókúra kölessel is találhatók benne. Zsírtartalmának több, mint fele többszörösen telítetlen zsírsavakból áll össze. Jobb mint a rizs?

fogyókúra kölessel

Ezt ebben a formában nem állíthatjuk. A fogyókúra kölessel köles glikémiás indexe közel azonos a fehér rizsével.

fogyókúra kölessel

Azonban nem elhanyagolható tény a kölesnek a szervezet sav-bázis egyensúlyára gyakorolt hatása. A kölest hagyományosan lúgosító hatású ételként ismerik, ami egy olyan húsevő közösségben, mint a miénk, nem utolsó tényező. Mikrotápoanyagok közül magnéziumból, foszforból és főként fogyókúra kölessel tartalmaz nagyobb mennyiséget.

fogyókúra kölessel

Ezen anyagok előnyös hatásairól bővebben olvashatsz fogyókúra kölessel enciklopédiában! Mindazonáltal a sportolók hatalmas mikrotápanyag szükségletének tükrében nem ez az elsődleges szempont, ami miatt a kölest, mint tápanyagforrást javasoljuk, hiszen aki komolyan edz, az úgyis szed valamilyen komplett, korszerűen összeállított multivitamin készítményt.

  1. Köles kalória – Lehet fogyni kölessel? Köles fogyókúra
  2. Pedig még nem is híztál
  3. Gluténmentes csodagabonaként emlegetik és napról-napra népszerűbbé válik.

Hopsz, és azt említettük, hogy gluténmentes? Még a zabnál is semlegesebb az íze, nem beszélve mondjuk a hajdináról, ami egy szuper gabona szintén, de sokan ódzkodnak az ízétől. Ennélfogva édes és sós ételeknél egyaránt remekül alkalmazható.

A köles elkészítése

Van egy sor kölessel készülő sütemény recept például, köztük Macsek duplacsokis köles sütije a Builder Gasztróbólvagy az egyik következő Builder Gasztrós receptről, amiről nem beszélünk egyelőre :. Rizs helyett köretként is remekül alkalmazható, pusztán fűszerezés kérdése.

Ha nem bírod a zabot, mert puffaszt, akkor simán főzés után fehérjével leturmixolva is fogyasztható, vagy kásaként is ehető ugyanilyen összeállításban. Gyakorlatilag már azért megéri beilleszteni az étrendünkbe, hogy némi változatosságot csempésszünk bele fogyókúra kölessel unalmas csirke-rizs párostól elszakadva ezzel.

fogyókúra kölessel

Töltelékekhez, kásákhoz hamis tejbegríz például, búzadara nélkül is remekül használható. Aki évek óta eszi a csirkerizst, annak megváltás lesz egy rizs helyetti alternatíva. A jövőben egészen biztos számos Builder Gasztro-s receptet fogtok látni, amiben fő- vagy mellékszereplőként ott lesz a köles - pusztán a változatosság kedvéért.

Legalább nem fogják rád sütni, hogy " egyhangú" az étrended, a sok rizs miatt ; coller.